lunes, 19 de marzo de 2012

ESPAI SINAPSIS PARTICIPA EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA EN EL PROGRAMA "VIU DEL QUE T'AGRADA" ORGANITZAT PER L'AJUNTAMENT DE CANOVELLES

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, El Local de joves va acollir ahir al vespre la tercera jornada del programa Viu del que t’agrada, que pretén fomentar l’esperit i la cultura emprenedora entre el jovent del municipi.
El Servei de Promoció Econòmica, conjuntament amb els Serveis de Dona i Polítiques d’Igualtat i d’Infància i Joventut, va ser l’encarregat aquest cop d’organitzar la xerrada centrada en l’emprenedoria de les dones a Canovelles. La regidora de Dona i Polítiques d’Igualtat, Sílvia Hernández, va obrir la jornada exposant algunes dades significatives sobre la presència de dones en els diferents àmbits laborals: “Tot i que la tendència és augmentar el nombre de dones en l’àmbit polític i econòmic, encara queda molta feina per fer”, va expressar la regidora assegurant que “l’àmbit econòmic és on hi manca més la presència de dones”. Van assistir també a la xerrada l’alcalde, José Orive, el primer tinent d’alcalde, Francesc Sánchez, i la regidora d’Infància i Joventut, Gemma Marzo.
L’emprenedoria de Montse Muñoz
Montse Muñoz, de l’empresa Tucuxí (www.tucuxi.es), va ser una de les ponents encarregades d’explicar als assistents la seva experiència com a dona emprenedora, propietària de l’empresa de bolquers de roba ecològics, pionera a Espanya. “Ser autònoma té els seus avantatges i els seus inconvenients; no tens ningú que et mani i fas el que realment t’agrada però acostumes a treballar tots els dies de la setmana i no tens l’estabilitat econòmica que t’aporta el fet de treballar amb una nòmina a final de mes”, van coincidir totes les ponents.
Les estadístiques mostren l’existència a Canovelles de dones emprenedores que, com la Mària Allas del centre psicològic Espai Sinapsis (www.espaisinapsis.com) i l’Olga Delgado de l’Herbodiètetica i centre de teràpies Delphos (c. Diagonal, 46) van decidir un dia fer el salt i establir-se com a empresàries.


http://www.canovelles.cat/actualitat/noticies/2012/03/16/xerrada-per-a-dones-emprenedores#inici-dels-continguts